We invite you to know our achievements :
Producer & Media Journalist Nicolai A Lavric Founder & CEO-Manager at MRTV.ca Montreal & WMD TV Production

2016 – Săptămâna TEATRULUI ROMÂNESC în Canada

N/A

SAPTAMANA TEATRULUI ROMANESC in CANADA – Organizator Association ROCADErocade

Event advertised by LiveTVRO Canada [180754]

teatru2016

DESCRIERE SPECTACOL – ANGAJARE DE CLOVN

Trei clovni, parteneri in tinerete, se regasesc intr-o sala de asteptare pentru o auditie. Sunt batrani, depasiti, si in asteptarea disperata a cuiva care sa-i angajeze.

Dupa bucuria revederii, intervine angoasa competitiei. Nicollo, Filippo si Peppino se lupta pentru o slujba incerta. Fiecare, convins de talentul sau artistic, incearca sa se impuna in fata celorlalti.

Toate armele sunt folosite de catre cei trei clovni la pensie : intimidarea, ipocrizia, tradarea, rautatea, batjocura, violenta. Ei sunt pe rand victime sau atacatori intr-o lume absurda, fara iesire, cu accente becketiene : absurditatea situatiei, dar si a limbajului naste situatii comice, in inlantuiri nesfarsite.
Se refugiaza in amintiri pentru a uita de angoasa situatiei actuale, retraind numere de clovnerie executate impreuna cu succes. Incearca astfel sa scape de realitatea cruda : acum nimeni nu mai are nevoie de ei.

Insa prietenia ce-i leaga nu reuseste sa estompeze setea de a fi recunoscut drept cel mai bun. Sfortarea lor disperata si absurda in a demonstra superioritatea calitatilor artistice in fata celorlalti se dovedeste fatala. Sfarsitul este tragic.

Este o istorie a urii si a prieteniei, a concurentei si a complicitatii, a iluziei si a imbatranirii. O piesa impregnata de un comic absurd si tragic, imagine a unui teatru profund uman.

Poate am scris o piesă care va rezista în istoria literaturii române, e ultima piesă pe care am scris-o în România, eram obosit, nu mai voiam să scriu nici teatru. Este o piesă realistă din punctul meu de vedere, sunt nişte oameni vii care se întâlnesc şi discută, iar faptul că după 20 de ani emoţionează îmi dă speranţă că poate nu mi-am irosit viaţa în scris“, spunea Matei Vişniec.

afis-toronto-1_origTORONTO – Vineri, 30 septembrie 2016, ora 8.30pm

Japanese Canadian Cultural Centre
6 Garamond Ct, Toronto, ON M3C 1Z5

http://www.associationrocade.ca/bilete-toronto.html

Bilete

 –
afis-montreal_origMONTREAL – Duminica, 2 octombrie 2016, ora 18h00

PAVILLON DE L’ENTREPOT
2901 Boulevard Saint Joseph, Lachine, H8S 4B7

http://www.associationrocade.ca/bilete-montreal.html

Bilete

 –